Hva er serum og hvorfor bør du bruke det?

Hva er serum?

Serum er et høyt konsentrert produkt med aktive ingredienser. Til forskjell fra krem har serum som mål å trekke dypt inn i huden og dermed forsterke den totale effekten av hudpleien. For at serumet skal trekke raskt inn i huden, er serum mer tyntflytende enn krem. Serum har også mindre fettstoffer, siden disse bidrar til å styrke hudbarrieren.

For å oppnå best mulig effekt av hudpleien er serum absolutt verdt investeringen. Et par dråper hver dag er nok og serumet ditt vil vare lenge

 

Hvordan virker det?

Ulike serumer gir ulike resultater. Noen serum er egnet for å bekjempe aldringstegn. Andre serum gir huden ekstra fuktighet. Serum spiller en forsterkende rolle i hudpleien. Det er derfor viktig å vite hvilket mål du ønsker å oppnå, og velge riktig serum.

For mange av oss er det viktig å styrke hudens naturlige forsvar. Da er det serum med C-vitamin som gjelder. Vitamin C er nemlig en kraftig antioksidant som bekjemper gusten hud og gir glød tilbake til ansiktet. Obagi Medical Professional C serum er et godt alternativ for alle hudtyper. Serumet gir beskyttelse mot skadelige UV-stråler, reduserer hyperpigmenteringer og øker produksjonen av kollagen- og elastinfiber. Obagi serumet er utviklet for å gi huden en intens fuktboost, samtidig som den reduserer tegn til aldring.

Hvordan bør du bruke serum?

Hva er serum og hvorfor bør du bruke det_pic3.jpg Hva er serum og hvorfor bør du bruke det_pic4.jpgFørst og fremst må du velg et serum som er tilpasset din hudtype og dine behov. Påfør serumet morgen og kveld på nyrenset hud. Husk at serum skal på før fuktighetskrem.

Hva gjør serum for huden?

Typiske grunner til å bruke serum er:

  • Få fuktighet dypere ned i huden
  • Bekjempe hyperpigmentering
  • Hudforyngende effekter
  • Bekjempe frie radikaler
  • Roe ned inflammasjoner i huden
  • Anti-age-effekter
  • Styrke hudens naturlige forsvar.

Er serum nødvendig?

Er du ung og har en problemfri hud kan du klare deg uten et serum. Vil du derimot øke effekten av din daglige hudpleie, behandle pigmentering eller acne er et serum sterkt anbefalt.

Hva skal først av serum og krem?

Er du i tvil om rekkefølgen på krem og serum, så legg alltid på det mest tyntflytende først og avslutt med ansiktskremen (tykkeste konsistens).

Tips! En øyekrem bør smøres på før du tar på ansiktsserum og ansiktskrem.

Guide til alle våre serumer

Serum er hudpleierutinens superstjerne, og helt nødvendig om du ønsker å gi huden ordentlig næring og pleie. Serum inneholder en høy konsentrasjon av gode og innovative ingredienser som bekjemper alt fra kvise arr til aldringstegn. På Hudbutikk har vi et bredt spekter av ulike serum, og under har vi laget en oversikt slik at du lettere kan finne frem til det rette serum for deg og dine hudutfordringer.

Fuktserum

Hvis du har en tørr hudtype, eller blir dehydrert i huden av ulike årsaker som f.eks. temperaturforskjeller, medisiner, eller sesongendringer, vil du ha nytte av et serum som gir mye fuktighet. Slike serumer inneholder gjerne fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre.

Sortert etter popularitet

Serum til kvise- og akneutsatt hud

Serum kan gjøre underverker for kviser, akne og arrene man får etter et utbrudd. Disse serumene inneholder ofte ingredienser som balanserer talgproduksjonen og reduserer risikoen for ytterligere utbrudd. Serum i denne gruppen kan også ha en lysnende effekt på selve arrene som danner seg i huden, og vil føre til en jevnere hudtone.

Sortert etter popularitet

Serum mot Rynker og Anti-aging

Det er ingen tvil om at serumer er gode på å behandle aldringstegn. For å pleie rynker og forebygge anti-aging skal huden tilføres massevis av fukt og næring. En gjennomfuktet hud fremstår glattere og mer ungdommelig. Enten du allerede har moden hud med fine linjer og rynker, eller om du ønsker å forebygge aldringstegn, finner du ett eller flere serumer her som kan hjelpe deg.

Tips! Husk at huden din forandrer seg med alderen, og også i forhold til årstid, livsstil osv. Du kan derfor ha behov for å kombinere eller skifte ut serumer med ett eller flere andre, avhengig av sesong og etter hvert som huden din forandrer seg.

Sortert etter popularitet

Vitamin/brightening Serum

Vitamin C og andre utjevnende vitamintyper er veldig populært. Vitaminserum vil kunne hjelpe med å fjerne pigmentflekker og hissige kvisearr.

Sortert etter popularitet

Beroligende serum

Hudtyper som sliter med ømfintlighet, rødhet, eksem, o.l. bør bruke serum som inneholder beroligende ingredienser. Dette kan blant annet være antioksidanter som styrker en svekket hudbarriere som kan oppleves som rød, vond og kløende.

Sortert etter popularitet

 Hudbutikk erfaringer

Anti-Aging Antioksidanter Hudpleie Hudpleierutine Serum

← Tidligere artikler Nyere artikler →Legg igjen en kommentar